Reddingsbrigade Echt

ILSE Dordrecht 2018

Op zaterdag 10 en zondag 11 maart vond er een Internationale Lifesaving Competition (ILSE Dordrecht) plaats op de Sportboulevard in Dordrecht. Aan de start verschenen aspiranten, junioren, senioren en masters sporters uit Nederland, Duitsland, België en Zweden. De Reddingsbrigade Echt was ook goed vertegenwoordigd op deze wedstrijd.

Voor de aspiranten stonden op zaterdag 6 individuele onderdelen op het programma, hier werd door de sporters van Echt goed gepresteerd. Vele persoonlijke records werden behaald, sommige stonden (meermaals) op het podium, enkele vielen net buiten de prijzen en er waren sporters die voor de eerste keer in een 50 meter bad zwommen. Lise Nisse en Yves Roemen behaalden een zilveren en bronzen medaille. Naia Broeders behaalde twee gouden en een zilveren medaille, David Jetten ging met een gouden, een zilveren en twee bronzen medailles naar huis. De absolute topper van de zaterdag was Jason van der Beek, hij nam een gouden, vier zilveren en een bronzen medaille naar huis.

De junioren, senioren en master sporters zwommen op zaterdag en zondag in totaal 6 individuele onderdelen en 3 estafettes. Tom en Bas van den Akker zwemmen sinds afgelopen jaar in de junioren categorie, waarbij alle onderdelen anders zijn dan bij de aspiranten. Voor deze jongens was dit een ideale gelegenheid om wedstrijdervaring op te doen, zij presteerde prima maar vielen buiten de prijzen. Eremetaal was er wel voor Jack Meerten die een 2e plaats behaalde op de 100m lifesaver en Luuk Willems behaalde een 3e plaats op de 200m superlife
saver. Luuk Meerten en Luuk Willems vielen met een 4e plaats op respectievelijk de 50m popduiken en 200m hindernis net buiten het podium. Op de estafettes werd een 2e plaats behaald op de 4×50 torpedo estafette, een 3e plaats op de 4×50 hindernis estafette en een 3e plaats op de 4×25 popvervoeren. Deze estafetteteams bestonden uit Luuk Willems en Jack, John en Luuk Meerten.

Uitslagen zaterdag 10 maart zijn hier te downloaden.
Uitslagen zondag 11 maart zijn hier te downloaden.