Reddingsbrigade Echt

Opleidingen

Elk jaar overlijden tientallen mensen aan de gevolgen van verdrinking. Onschuldige mensen, vaak kinderen die nog een leven voor de boeg hebben. Dit kan niet! Daarom is er een sport die Zwemmend Redden heet. Zwemmend Redden is een nuttigheidssport die het verdrinken van die vele tientallen onschuldige mensen probeert in te dammen. Zwemmend Redden leer je bij een reddingsbrigade.

Tot nader order verzorgen wij geen elementaire zwemlessen meer, mocht u hier interesse in hebben kunt u contact opnemen met MENSwel.

Wat kan je leren bij Reddingsbrigade Echt?
Reddingsbrigade Echt is in het seizoen 2016-2017 gestart met de geheel vernieuwde diplomalijn. Vanaf 5 jaar biedt Reddingsbrigade Echt een leuk, leerzaam en uitdagend programma aan. Van de brevetten junior redder 1 t/m 4,  diploma’s zwemmend redder 1 t/m 4 en lifesaver 1 t/m 3 kun je bij onze brigade terecht. De nieuwe diplomalijn sluit aan bij de sporttechnische inzichten in het onderwijs en andere sportbonden. De kern van de opleiding blijft het uitvoeren van een kwalitatief goede redding waarbij EIGEN VEILIGHEID voorop staat.

Hoe realiseren wij dit?
Alle veranderingen en het principe van de uitvoering van een redding (aangepast aan internationaal beleid) worden aangeleerd door enthousiaste gediplomeerde en hulpinstructeurs die alle veranderingen op de voet volgen. De kern van de verandering is; bewustwording, vindingrijkheid en voornamelijk de EIGEN VEILIGHEID.

Welke red- en hulpmiddelen gebruiken wij hiervoor?
Tijdens de opleiding maken wij gebruik van diverse red- en hulpmiddelen zoals:

  • rescue tube-/ flexibeam
  • blinderingsbril
  • werpzak en reddingsklos
  • reddings-/zwemvesten
  • reddingspop
  • tuigje en touwen
Word lid!    Trainingstijden    Contact